L'Ajuntament multarà bancs i caixes per tenir pisos buits

Dimecres, 29 de gener de 2014 a les 00:00
L'Ajuntament multarà bancs i caixes per tenir pisos buits

El consistori sancionarà les entitats financeres o grans empreses que tinguin habitatges buits al municipi i no facilitin la seva ocupació

 

L'article 41 de la Llei 18/2007, del Dret a l'Habitatge de Catalunya (LDHC) estableix com a utilització anòmala d'un habitatge la seva desocupació permanent i injustificada.

Això, en un context de crisi econòmica com l’actual, fa que l’Ajuntament de Martorelles s’afegeixi a la llista de municipis catalans que han aprovat la moció proposada per la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) i sancionar a les entitats financeres que tinguin pisos buits i no facilitin la seva ocupació.

Per tal de dur a terme aquest procés, a partir de l’aprovació d’aquesta moció en el Ple Municipal la Regidoria d’Habitatge iniciarà l’actualització del Pla d’Habitatge Local. D’aquest pla sortiran les accions a seguir en el moment que el consistori detecti un habitatge buit al municipi.

Abans de sancionar a les entitats financeres o grans empreses que tinguin pisos buits, l’Ajuntament els oferirà publicar l’immoble a la Borsa Local d’Habitatge. Si l’entitat financera s’hi negués, el consistori actuaria amb sancions que poden anar des de 3.000€ fins a 100.000€.

Veure la moció presentada per la PAH

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:10