La Diputació de Barcelona aprova el projecte "Euronet 50/50" per a Martorelles

Dilluns, 30 de setembre de 2013 a les 00:00
La Diputació de Barcelona aprova el projecte "Euronet 50/50" per a Martorelles

 La Diputació de Barcelona ha aprovat la petició cursada per l’Ajuntament per a la participació de les dues escoles de primària del municipi (Escola Les Pruneres i Escola Simeó Rabasa) en el projecte europeu «Euronet 50/50».

Aquest projecte consisteix en fomentar l'estalvi energètic i lluitar contra el canvi climàtic amb la col·laboració dels alumnes i professors dels centres. L'objectiu és implicar el conjunt de la comunitat educativa en la cultura de l'estalvi energètic. 

Les escoles són dotades amb material educatiu i suport tècnic perquè els alumnes coneguin de primera mà quant costa l'energia amb la que funciona cada escola i puguin treballar per tal de reduir-ne el cost. L'adhesió al projecte comporta el compromís de revertir en els centres educatius el 50% de l'estalvi econòmic que es derivi del projecte. Aquest estalvi es computa segons l'energia estalviada, i no segons el cost net, per tal d'evitar l'impacte de la pujada dels preus de l'energia. 

El programa, que té una durada de tres anys (2013-2016), compta amb la participació de 16 entitats de 13 països de la Comunitat Europea, i inclou metodologies de treball i intercanvi d'experiències entre els participants. 

En aquest projecte tots els actors surten beneficiats: l’escola guanya possibilitats d’actuació al disposar de més recursos econòmics, l’Ajuntament redueix la despesa energètica i la societat en conjunt veu la disminució dels impactes ambientals gràcies a l’estalvi aconseguit. Així doncs, és una bona eina per a sensibilitzar tant als alumnes com a les seves famílies.

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:09