Inici dels tràmits per l'agermanament amb Humilladero

Dimecres, 29 de gener de 2014 a les 00:00
Inici dels tràmits per l'agermanament amb Humilladero

El Ple Municipal de Martorelles ha donat el tret de sortida a aquest agermanament.

A Martorelles, Humilladero, és un poble important, ja que es tracta del poble d’on van venir més immigrants a la dècada dels seixanta – setanta del passat segle. Actualment al nostre padró tenim seixanta martorellesencs i martorellesenques que són directament originaris d’aquest poble malagueny i a aquests hem de sumar els descendents, pel que anem a una quantitat de població que oscil·la entre les tres-centes cinquanta i les quatre-centes persones; un 7% del total d’habitants.

Moltes han estat les persones originàries o descendents de Humilladero que ja havien proposat aquest agermanament, i aquest ha estat un dels motius que ha dut al consistori a dur endavant l’agermanament.

Humilladero, fundat al segle XVII, és un poble malagueny, situat a la comarca d’Antequera i envoltat d’una serra a la que dóna nom. Es tracta d’una població fonamentalment agrícola que es dedica a la producció de cereals (civada i ordi), olives i oli d’oliva, i a la ramaderia porcina. Té una població resident de 3.385 persones, i és conegut per la seva tradició gastronòmica amb els plats típics de la zona, com les “migas”, el gaspatxo o el “picadillo”. Tanmateix celebra les seves festes a l’octubre i en té una dedicada a l’emigració que celebra a l’agost.

 

 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:10